5. touko, 2022

Ruun näyttelyura on avattu hyvällä menestyksellä

Ruu aloitti näyttelyuransa Tampereen Werraton Wappu pentunäyttelyistä, joita oli kaksin kappalein (30.4. ja 1.5.). Molempina päivinä neiti sai kunniapalkinnon ja oli rotunsa paras pentu.

Tarkoituksenani oli luoda Ruulle hyvä kokemus isosta sisätilanäyttelystä ja siinä kyllä onnistuimmekin. Menimme aamulla jo hyvissä ajoin paikalle (2h ennen kehän alkua) ja näin ollen oli aikaa katsella huoletta pikkuhiljaa täyttyvää hallia ja lisääntyvän vilinän määrää. Ihmiset ihastelivat suloista Ruuta ja osa kävi rapsuttelemassakin. Näin saatiin myös vieraista ihmisistä hyviä lisäkokemuksia, vaikkeivät ne koskaan Ruulle ole mikään ongelma olleetkaan. Muutenkin tyttö on todella hyvähermoinen. Vaikka esim. matkustimme Tampereelle täpötäydellä junalla, kuljimme äänekkäässä keskustassa, kävelimme erilaisilla alustoilla jne., ei tytöllä ollut missään vaiheessa minkäänlaisia huolestumisen merkkejä. Minusta on huomattavaa, ettei Ruu "lähde mukaan" edes silloin, kun joku muu koira pelästyy junalaiturilla kävellessään Ruun edessä junan voimakkaita suhahduksia ja alkaa haukkua vimmatusti, tai kun joku ohi kulkeva koira näyttelee hampaita/rähjää. Junassa tällainenkin nimittäin kohdattiin... 

Tästä meidän on hyvä jatkaa! Seuraava näyttelyreissumme kohdistuu Ruotsiin. Sinne otan mukan Kitin ja aiemmin sijoituskoiranani olleen Lunan. Myös kasvattini N. Kubic (Rauno) saattaa lähteä mukaan. 

Ruun seuraava näyttelyreissu on Heinäkuussa, kun suuntaamme Kalajoelle kolmipäiväiseen näyttelyviikonloppuun. Sitten elokuussa Kuopiossa odottaa toinen vastaavanlainen viikonloppu. Tällä hetkellä enempää suunnitelmia minulla ei vielä ole kerrottavaksi, päässä pörräämässä toki kylläkin :-)

Muissa harrastuksissa Ruu on ottanut mukavan startin tokoon ja Noseworkkiin. Näitä on tarkoitus jatkaa tulevaisuudessakin ja ehkä joskus jopa uskaltautua kisaamaankin, kuka tietää. Rallytokokurssille ilmoittauduimme juuri. Katsotaan tulisiko siitä meille yksi puuhailumuoto myös. Kitin kanssa olemme näitä muita Nosea lukuunottamatta, agilityn harrastelleetkin. Mukavia lajeja kaikki!

Oikein mukavaa kevään jatkoa ja kesän odotusta meidän tiimiltämme kaikille <3