Mari

ja sijoitustyttömme Luna maailmanvoittajanäyttelyssä 2021

Teemu

Teemu, Kiti ja Luna maailmanvoittajareissulla Tsekissä 2021

Esittelyssä rakas laumamme

Kuten oheisessa kuvassa sanotaan, on kaikkein tärkeintä se, kenen kanssa tässä maailmassa matkaa tekee. Siksi meillä on juuri meidän laumamme, joka muodostuu kahdesta aikuisesta lapsineen sekä 3 koirasta. Tämä lauma on muodostunut monien sattumien ja koukeroiden kautta ja samalla hioutunut yhteen hienoksi tiimiksi, jossa jokainen välittää toisestaan, eikä sen välittämisen osoittamista kaihdeta. Tällä sivulla kurkataan meidän porukkaamme hiukan lähemmin.

Minä (Mari) olen kasvattanut hovawartteja vuodesta 1997 - ja mittelspitzejä 2011 alkaen. Viimeinen hovawartpentue minulla on ollut 2015, mutta mitteleitä meille syntyy keskimäärin 1 pentue/vuosi edelleen. Ammatiltani olen rehtori ja opinto-ohjaaja.  Työskentelen Rautalammin ratsastuslukiossa. Saan mielestäni olla unelmatöissä, sillä viihdyn mielettömän hyvin nuorten ja opettamisen maailmassa. Vapaa-aikani kuluu puolison, lasten ja koirien kanssa. Koirat ovat kuuluneet elämääni oikeastaan ihan aina, sillä muutamaa välivuotta lukuunottamatta niitä on rinnallani tassutellut syntymästäni näille päiville saakka. Lapsia minulla on kolme (Jesse -96, Tiia -00 ja Riku -03).He ovat jo kaikki muuttaneet omilleen, mutta ovat onneksi tiiviisti kanssamme tekemisissä. Elämä on onnekseni tuonut minulle myös bonuslapsia (Arttu -03, Emmi -04, Roni -02 ja Ville -97), jotka ovat minulle myös todella tärkeitä.

Mieheni Teemu pyörittää omaa sähkö- ja automaatioalan yritystään (Tepi-Service Oy) ja vapaa-ajalla sitten puuhailee kanssamme, minkä kerkiää. Vaikka kaikki koiramme pitävät Teemusta, on hänellä Oton kanssa jokin aivan erityinen side. Kai se on tuo "miesten maailma" ja Teemun johdonmukainen, luotettava käytös, joka on vaikuttanut siihen, että hän on voittanut tuon jäyhän ja vahvan hovawarturoksen luottamuksen. Teemun lapsista Emmi asuu luonamme ja Roni (-02) aivan lähellä meitä. Kaikki lapsemme ovat läheisiä myös koirillemme ja jo pois muuttaaneetkin lapset ovat kiinnostuneita koiriemme kuulumisista <3.

Biccolo Queen Aisleen

Otto

Tämä herra on oikealta nimeltään Nugadogin Ofender. Lempinimiä tällä komeudella on useita. Milloin se on Otto-Ville, milloin Otto-Potto.
Poika on meidän pihamaamme järkähtämätön vahti.

Otto on menestynyt erinomaisesti näyttelykehissä saaden sertejä ja cacibeja reippaanlaisesti.

Ja "speksejä":
Lonkat: B
Kyynärät: 0/0
Silmät: terveet
DM-geenitesti: DM-vapaa
Kilpirauhaskoe: terve (otettu viimeksi 9/16)
LT: +170p

Ruu

Damirazin Diiva Druu

Kiti, sijoitustyttömme Nuppu ja Ruu kotirannassa kesällä 2022

Edesmenneitä, rakkaita ystäviä...

Rakas Lottamme päästettiin ikiuneen vain vähän ennen 12-vuotis syntymäpäiväänsä. Lotta oli muuten virkeä ja hyvävointinen, mutta nivelkivut kävivät neidillä niin koviksi, ettemme enää halunneet pitkittää sen aikaa, kun kivuliaita päiviä oli kivuttomia enemmän. Olisin toivonut, että Lotta olisi kulkenut rinnallamme ikuisesti, sillä parempaa vartijaa itselleen saa todella hakea. Lotta rakasti meitä yli kaiken ja näytti sen niin, kuin vain koira voi <3

Lotan kuolinpäivänä Teemu rakensi sille ristin ja tyttö pääsi lepoon omaan kotipihaamme.

Hoffen-Damms Zmilla, "Lotta"

Alias Hoffen-Damms Zmilla. Lotta haettiin Ruotsista. Se oli kasvattimme Nugadogin Gentlemanin tytär.
Lotan kanssa harrasteltiin hakua ja tottelevaisuutta. Muutamassa näyttelyssäkin kierrettiin ja lapsia vedettiin kärryillä. BH-koekin suoritettiin.
Lotta oli Ranskan- ja Suomen juniorivoittaja vm. 2011.

Lotan tietoja:
Lonkat: A
Kyynärät: 0/0
Silmät: terveet
LT: +158p
Kilpirauhaskoe: terve

Lotta on emänä kennelimme O-, P- ja Q-pentueille.

Abcanitsin Isleen "Ronja"

Ronja on Kitimme isoäiti.

Tämä valloittavan itsepäinen mittelityttö oli kesäkuuhun 2017 pienin vaan ei vähäisin laumamme jäsen. Se menehtyi aivan liian aikaisin hoitoon vastaamattoman tulehduksen seurauksena. Suru musersi minut...

Ronja menestyi eläessään näyttelyissä huikeasti, niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Se oli juniorimaailmanvoittaja ja -Euroopanvoittaja sekä lisäksi muutaman muunkin voittajatittelin omaava. Se valioitui useasta maasta ja mikä hienointa; sen jälkeläisillä on kehissä mennyt vielä huikeammin! Niillä on menstystä maailman- ja Euroopanvoittajakehistä ja Cruft´sista, unohtamatta lukuisia kansainvälisiä kehiä titteleineen.

Ronja:
Silmät: traumaperäinen, selkeärajainen mykiövamma. Patologi tutki silmät ronjan kuoleman jälkeen = ei kaihia.
Polvet: terveet (kuvattu viimeksi 12/2016)
Sydän: terve

Nugadogin Huuma "Zara"

Eli Nugadogin Huuma. Aivan ihana mummokoira, jolla on suuri paikka sydämessämme. Zara poistui keskuudestamme syyskuussa 2017, kymmenen ja puoli vuotiaana.
Zaran kanssa harrastettiin aikoinaan tokoa ja hakua. Lisäksi sen kanssa käytiin vetämässä lapsia kärryissä ym. Näyttelyissä neiti kiersi kiertänyt 3 sertin verran. Muita kilpailuja ei BH:n ja muutaman tokokokeen lisäksi kertynyt, johtuen Mari-mamman kovasta jännittämistaipumuksesta koepuolen jutuissa.

"Zaran Teknisiä tietoja:"
Lonkat: A
Kyynärät: 0/0
LT: +93p

Nugadogin Erityinen "Tatsi"

Kyynärät: 0/0
Lonkat: B/B
Silmät: terveet
LT: + 125p
Näyttelyistä mm. SERTejä, CACIBeja ja ROPpeja

Tatsi kuoli järkyttävässä onnettomuudessa vain 8 vuotiaana. Ikäväni ei poistu koskaan.