Pentusuunnitelmiamme

Nugadogin Jabca

Nugadogin Jabca

SEURAAVAKSI MEILLÄ ON PENTUJA NÄILLÄ NÄKYMIN VUODEN -24 ALUSSA

Ensisijainen tavoitteeni on löytää pennuille huolehtivat kodit, joissa niitä rakastetaan niinäkin päivinä, joina ne eivät välttämättä ole kovin rakastettavia. Pennun tulee lisäksi saada omistajiltaan hyvä ja johdonmukainen tapakasvatus. Tämä koskee myös pikkuisia mittelilapsosia, joilla on pörröisen kuorensa alla useasti melko voimakastahtoinen luonne. Kaikenlainen harrastuneisuus muutenkin on luonnollisesti aina hieno lisä pennun elämään, kunhan se tehdään hyvillä mielin.

Toivon ostajan olevan kiinnostunut myös ns. terveystutkimuksista (ainakin perustutkimusten osalta), jotka kaikkien pentueidemme molemmille vanhemmillekin on teetetty. Niillä saamme yhteistyön kautta vietyä koko tätä ihanaa rotua eteenpäin. Tämä on asia, josta alan olla pennun ostajien kohdalla entistä takempi. Jos siis luet tätä, haaveilet omasta pennusta, mutta sen terveystutkimukset aikuiseksi kasvettuaan eivät tule sinua kiinnostamaan, toivon sinun siirtyvän jonkun terveyttä vähemmän arvossa pitävän kasvattajan sivulle. Luvattoman paljon nimittäin koiria jää terveydeltään tutkimatta sillä perusteella, että ovat "vain" kotikoiria. Tämä ei ole lainkaan toivottava suuntaus, eikä ainakaan auta kasvattajia työssään rodunomaisia sairauksia vastaan.

 ***

Hovawartin pentuja ei meidän kasvattamanamme enää tule. Syynä on sairastamani nivelreuma, joka haittaa ratkaisevasti toimintaa ja harrastamista suuren rodun kanssa. Toki koskaan ei kannattaisi sanoa "Ei koskaan", mutta vahvasti epäilen asian olevan niin, että kasvatustoimintani tuon ylvään rodun parissa on päättynyt.

 ***

Nugadogin Brilla-Bernilla pentuna. Kuva: Elina Viikilä

N-hoffimme <3 Kuva: Elina Viikilä

Nugadogin Hilarius omistajansa kuvaamana, kesällä 2015